Skip to content

Angielska kuchnia i nowojorski underground

Wrzesień 10, 2006

Gleboko w sercu lisciastego Eaglescliffe, dwie mile od wybrukowanego kocimi lbami miasta Yarm, w rozleglym urbanopolis zwanym Stockton on Tees na polnocnym zachodzie Anglii, pepku wszechswiata, istnieje w formie uroczego domu z tarasem restauracja zwana The Waiting Room, czyli Poczekalnia.

Od 1985 ten przybytek, nazywany przez wtajemniczonych „jednym z najlepiej strzezonych sekretow w Wielkiej Brytanii”, serwuje wylacznie wegetarianskie dania oraz organiczne wina i piwa.

Raz w tygodniu restauracja gosci cykliczna impreze pod nazwa Waiting for Sunday, czyli „czekajac na niedziele” obejmuje w swoim rodzaju prezentacje „od eksperymentalnych do przedobrzonych, od wyszukanych do niedorzecznych” – jak czytamy na stronie internetowej; jazz, poezja, pop, film, kabaret, oraz inne nieregularne wydarzenia.

Doskonala forma promocji dla restauracji, dla miasteczka i dla wegetarianskiej kuchni.

A jednoczesnie – jak mozna przypuszczac – doskonala zabawa dla organizatorow.

Sposob na spedzenie reszty zycia dla niegdysiejszych hippisow?
Doskonala, pod wzgledem artystycznym i marketingowym strona prezentuje program na najblizszy okres. Znajdziemy tam lokalna gielde staroci i zapowiedzi wystepow artystow z nowojorskiego podziemia. Program naprawe imponujacy.To wszystko w miasteczku niespelna 8 tysiecznym! Ceny wstepu niewygorowane. Warto sprawdzic The Fugitives z Vancouver.

Reklamy
No comments yet

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: